placeholder

Antic Teatre

Antic Teatre – Espai de Creació, conegut com l’Antic Teatre, és un centre Cultural i Social independent ubicat en un edifici construït el 1650 (inclòs al Catàleg del Patrimoni Arquitectònic i Històrico-Artístic de la Ciutat de Barcelona des del 1979). Situat entre el Mercat de Santa Caterina i el Palau de la Música, en ple centre de Barcelona, és un espai emblemàtic del barri que compta amb un jardí singular i amb una gran història cultural i social.

L’Antic Teatre es un dels referents actuals de l‘escena independent de les arts en viu.

La seva MISSIÓ és recolzar i fomentar el RISC i la INNOVACIÓ en la recerca i desenvolupament de nous llenguatges escènics multidisciplinars que eviten tècniques apreses i repetició de metodologies.

Per tal d’acomplir aquesta missió perseguim els següents objectius:

– Ser un centre d’experimentació, creació, residències, producció, exhibició, promoció i difusió dels ARTISTES PROFESSIONALS a nivell local, nacional i internacional.

– Donar suport especialment als CREADORS JOVES I EMERGENTS que presenten el seu PRIMER PROJECTE o espectacle, però també a tots els artistes independents experimentats no consolidats, i als que tenen una carrera extensa i reconeguda.

– Defensar la seva existència com a centre cultural i social INDEPENDENT i SOSTENIBLE, on l’arrelament a la comunitat i el territori té un paper fonamental i vertebrador.

– Anar més enllà de l’exhibició i producció d’espectacles, impulsant als artistes a realitzar PROJECTES ARTÍSTICS AMB LA COMUNITAT del barri; i col·laborant amb tots aquells col·lectius i artistes que són actius social i políticament en la defensa dels interessos del seu sector i compromesos amb la realitat social que els envolta, per tal de crear un espai de trobada i reflexió entre el barri, la ciutat, el públic i l’artista.

Podeu consultar la POLÍTICA de l’Antic Teatre aquí.

En els següents enllaços podeu consultar el plànol del teatre i la fitxa tècnica.

 

PREMIS i RECONEIXEMENTS:

 XXII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques 2019 (la primera gala confinada de la història). [més info]Dilluns 15 de juny a les 19h al canal de youtube de premis de la crítica.

– Premi QUÈ FEM? La Vanguardia 2019 a la millor sala de teatre.

– PREMI DANSACAT 2014 a tot l’equip de l’Antic Teatre “Per tota la feina i compromís amb tots els professionals de la dansa i les Arts Escèniques. Per la seva implicació en la programació i visibilitat de creacions experimentals i de nous llenguatges escènics. Per ser l’única sala alternativa que aposta, arrisca i segueix donant suport als creadors independents, esforçant-se per oferir espais de visibilitat i residències. Per escoltar les necessitats del sector i buscar les fórmules de lluita, proposant una programació variada i coherent alhora”.

– L’Antic Teatre va rebre el PREMI de la FIRA INTERNACIONAL DE TEATRE i DANSA de HUESCA 2004 “a la PROGRAMACIO MÉS INNOVADORA A ESPANYA”.

– PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2004 a Semolinika Tomic “per la resurrecció de l’Antic Teatre que ha passat de centre cívic abandonat a escenari viu de la creació contemporània i per la seva acció cultural i artística al haver recuperat el teatre”.

 

PREMIS I RECONEIXEMENTS A LES COMPANYIES I ARTISTES PRODUÏTS:

– PREMI TIME OUT 2018 a Roger Peláez al millor talent radical.

– PREMI FAD SEBASTIÀ GASH 2018 a Societat Doctor Alonso per Y los huesos hablaron.

 Agnès Mateus i Quim Tarreida han rebut diferents premis per Rebota, rebota y en tu cara explota:

  • PREMI DE LA CRÍTICA 2017 al millor espectacle de noves tendències escèniques.
  • PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2018 A L’APLAUDIMENT.
  • PREMI BUTACA 2018 a noves aportacions escèniques per a l’Agnès Mateus i el Quim Tarrida.

 PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 a l’aplaudiment a la creació emergent per a Carla Rovira “per portar els espectadors als galliners i fer-los entendre que la màgia dels elements inadequats pot ser molt vinculant. Per convidar-nos a ser vulnerables.”

 PREMI FAD SEBASTIÀ GASCH 2016 A L’APLAUDIMENT a Associació Nyam Nyam.

Com arribar-hi?

Activitats

La Muda
Marina Guiu Almenara
Del dj. 04.04.24 al dg. 07.04.24 | 20:00 h
Antic Teatre
Teatre
Patada a seguir
Rubén Ramos Nogueira i Antoine Forgeron
Del dj. 11.04.24 al dg. 14.04.24 | 20:00 h
Antic Teatre
Teatre
R.A.V.E. (Revolutionary Agglomeration for Voluntary Extermination)
Cecilia Colacrai
Del dj. 25.04.24 al dv. 26.04.24 | 20:00 h
Antic Teatre
Teatre
Cavalo do Cão
João Lima
Del ds. 27.04.24 al dg. 28.04.24 | 20:00 h
Antic Teatre
Teatre

Altres sales