placeholder

On el teatre batega

Després de molts anys treballant plegats en diferents campanyes culturals del país, els Teatres de proximitat hem decidit fer un pas endavant i treballar plegats sota un mateix paraigües, un segell, destacant la singularitat de la vivència del teatre de prop. Sota el lema "On el teatre batega" volem destacar la proximitat com a eina capaç de despertar els sentits del públic, fer sentir les emocions a flor de pell, commoure, en definitiva, sentir-se vius. Perquè la proximitat va més enllà del format dels nostres espais i esdevé element principal de la identitat artística dels nostres projectes teatrals i senya de la nostra implicació amb els diferents professionals del sector teatral i amb la societat.

Els teatres de proximitat som espais de creació i exhibició teatral repartits per tot el país i representem un element essencial de la identitat del panorama teatral de casa nostra.

Un projecte que hem desenvolupat des d’ADETCA, l’Associació d’Empreses teatrals de Catalunya amb el suport del GREC Festival de Barcelona.  

 1. QUI SOM
  - Teatre Akadèmia
  - Sala Atrium
  - Antic Teatre
  - LaBadabadoc
  - Teatre La Gleva
  - Sala Fènix
  - Sala Flyhard
  - El Maldà
  - Teatre Tantarantana
  - Teatre Eòlia
  - Sala Versus Glòries

 ELS NOSTRES COMPROMISOS

1- AMB LA SOCIETAT:

- Perquè la cultura és un bé essencial per a les persones. El teatre ens explica, ens qüestiona i és part fonamental de la nostra identitat com a societat.

- Perquè participem en fer arribar la cultura a tot el territori, de Barcelona, i també en les gires dels nostres espectacles, que arriben als pobles més petits i amb menys equipaments culturals.

- Perquè contribuïm a la democratització de la cultura amb una oferta cultural rica, extensa i econòmicament assequible.

- Perquè estem oberts i permeables als nostres barris i a altres entitats socials, culturals i educatives de la nostra ciutat.

2- AMB ELS CREADORS TEATRALS

- Com a productores. Ja sigui amb companyies pròpies o externes, ens impliquem fent realitat les creacions dels professionals del teatre de casa nostra.

- Amb la complicitat amb les companyies que exhibeixen els seus projectes als nostres teatres. Amb suport a la producció, amb formació i assessorament, compartint els recursos propis. Però, sobretot, treballant units per la millora de les condicions de tots els professionals del sector.

- Arriscant en les nostres programacions, de la mà de les companyies i els creadors emergents. Comprometent-nos amb projectes artístics que encara no han arribat al gran públic. Molts d’ells ara són als grans teatres del país.

3- ELS TEATRES DE PROXIMITAT SOM UNA XARXA

- De suport i col·laboració entre projectes artístics amb l’eix comú de la proximitat

- D’espais teatrals amb més presència i implicació als barris de la ciutat

- De creació i fidelització de públics

 A BARCELONA

- L’experiència viscuda en el marc del Festival GREC 2020 volem que sigui el primer pas per un circuit estable de sales de proximitat a la ciutat. Ens agradaria que el circuit tingui presència continuada al festival, paral·lelament al desenvolupament d’altres accions conjuntes durant la temporada teatral.