placeholder

Una galaxia de luciérnagas

Lectura en streaming amb Anna Alarcón

Finalitzat
DURADA:  70
Divendres 03 de juliol | 19:30 h

S'emetrà en directe via Youtube. Al col·loqui posterior es podrà participar via Youtube o via Twitter.

Una galaxia de luciérnagas
Una galaxia de luciérnagas

Lectura en streaming d’un monòleg dedicat a tothom que viu en aquelles zones del món on no arriba la justícia i on una mort val tan poc com una vida. El text neix d’una experiència viscuda per l’autora i directora a Llatinoamèrica.

Al final de la lectura hi haurà un col·loqui amb la companyia.

Una galaxia de luciérnagas
El juliol del 1998, quan tenia 21 anys, Aina Tur era a Llatinoamèrica participant en un projecte de cooperació internacional amb altres ciutadans espanyols quan van patir un assalt a mà armada. Aquella experiència va transformar la vida de l’autora, tant per la duresa de la situació que va viure com per les seves conseqüències. Alguns dies més tard, van poder constatar que la procedència europea de quatre de les víctimes havia desfermat uns mecanismes que mai no s’haurien activat per cap habitant del país on es trobaven. El que va succeir va marcar la vida de l’autora i, possiblement, les de la resta de cooperants que l’acompanyaven en aquella circumstància.
Vint anys més tard, l’experiència s’ha transformat en un monòleg teatral que s’hauria hagut de representar al Grec d’enguany però que, finalment, ens arriba en forma d’una lectura dramatitzada en streaming.

Aina Tur
Signa la proposta una jove dramaturga i directora, però també pedagoga i impulsora de projectes escènics i culturals, que va néixer a Menorca el 1976. Ha publicat teatre, assaig i narrativa, ha estrenat sis textos teatrals,
entre els quals hi ha Addiccions, Evolució (Ed. Primer Acto) o Dimecres (Ed. Govern Balear), que s’han vist en espais com la Sala Beckett, la Cuarta Pared o el Palau de la Música. Avui, és responsable de Programació a la Sala Beckett i forma part del Consejo Asesor del Centro Dramático Nacional.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, El Maldà, FiraTàrrega, Teatre Principal de Palma i Teatre Principal de Maó.
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Autoria i direcció: Aina Tur
Interpretació: Anna Alarcón
Escenografia i il·luminació: Marc Salicrú
Vestuari: Mireia Costa
Espai sonor i composició musical: Jaume Manresa
Moviment i ajudantia de direcció: Carla Tovias
Fotografia i vídeo: Kenneth Santos
Comunicació: Ester Cánovas
Assistent de producció: Montse Farrarons
Producció executiva: Marina Marcos – El Maldà

Agraïments: Sala Beckett, La Escocesa, Àlex, Iván, Pastora, Natàlia i Dallas, per ser-hi.

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR