placeholder

El apellido comienza conmigo variación 2

Revisió documental

Inscripcions
Gratuït
DURADA:  40 min
Dijous 16 de juliol | 19:00 h

Estrena al canal de YouTube de La Badabadoc.

El apellido comienza conmigo variación 2
El apellido comienza conmigo variación 2

Estrena de la revisió documental feta expressament amb motiu del Grec 2020, una creació audiovisual que ens parla del projecte de l'artista peruana Chaska Mori El apellido comienza conmigo.

Una peça que va néixer com un projecte documental, va acabar convertida en muntatge teatral i, ara, retorna als orígens. Al Perú d'avui, justícia i injustícia, legalitat i il·legalitat són molt més a prop del que ens podríem pensar.

Chaska Mori és una dramaturga, directora, guionista i productora de documentals que un dia va comença a filmar una història desconeguda sobre la seva família paterna. El rodatge, en unes terres que l'autora havia heretat del seu pare, va quedar interromput amb l'aparició d'uns traficants de terres, una figura molt present al Perú d'avui, i l'inici d'un llarg procés judicial. La història va donar lloc a un muntatge teatral que s'havia de veure al Grec 2020 Festival de Barcelona però que s'ha hagut de suspendre a causa de la crisi de la covid-19. A canvi, però, podem veure una tria del material filmat originalment, a més d'imatges de l'enregistrament de l'esmentada funció teatral i, també, imatges copsades actualment a la casa familiar convertida en un set de rodatge de la que els intèrprets no poden sortir.  Del documental al teatre i del teatre al documental.

Direcció: Chaska Mori

Guió: Chasca Mori en col·laboració amb Steven Buendía 

Fotografia i edició: Daniel Lagares

Una producció de Filmico.

Amb la col·laboració de La Badabadoc, Grec 2020 Festival de Barcelona, Teatres de proximitat i l'ICUB, Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona.

Dijous
16
jul

Activitats relacionades

Del documental al teatre i del teatre al documental
Col.loqui amb l'equip de El apellido comienza conmigo - Perú
16.07.20 | 20:00 h
La Badabadoc
Col·loqui
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR