placeholder

El apellido comienza conmigo

de Grec a Grec. Perú visita La Badabadoc

Comprar
Des de
12 €
DURADA:  70
Del 06.05.21 al 24.05.21 | 20:00 h

De el 6 a el 24 de maig 2021 - 20hs


Direcció, Dramatúrgia i Interpretació: Chaska Mori
Direcció adjunta: Steven Buendía
Dramaturgistas: Luisa Pardo, Gabino Rodríguez
Assessorament artístic: Lucero Medina Hú
Realització de vídeos: Daniel Lagares, Mariano Agudo
Disseny de la il·luminació i assessorament artístic: Julio Beltrán
Disseny de so: Juan Leduc
Autors música: Vivaldi, Els Saicos, Harmonia 10
Temes musicals: Cum dederit, Demolir, Cor ferit
Interpretació musical: Andreas Schöll, Norah Fisher i Marnix Dorrestein, Els Saicos, Harmonia 10
Assessoria d'art: Julio Beltrán
Producció i Fotografia: Claudia Córdova Zignago

Una coproducció del Centro Cultural de la Universidad del Pacífico, Lagartijas tiradas al sol y Fílmico amb el suport d'Iberescena

Amb la col·laboració de La Badabadoc, Grec 2020 Festival de Barcelona, Teatres de proximitat i l'ICUB, Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona.

 Origen: Lima (Perú)

Idioma: Castellà 

Gènere: Drama

Després de les cancel·lacions a causa de la pandèmia, El apellido comienza conmigo, viatja a Barcelona. L'obra que havia de participar al festival Grec de 2020 representant Perú, ho farà de el 6 al 24 de maig.

El apellido comienza conmigo és una obra de Chaska Mori, amb la col·laboració de Luisa Pardo i Gabino Rodríguez, membres del reconegut grup mexicà Lagaritjas tiradas a el Sol. L'obra utilitza una història personal que permet il·luminar aspectes d'una realitat com la peruana. S'exposa públicament els estrets vincles entre la legalitat, la il·legalitat i la injustícia.

Chaska Mori és una dramaturga, directora, guionista i productora de documentals que un dia va començar a filmar una història desconeguda sobre la seva família paterna. El rodatge que estava realitzant l'autora va quedar interromput quan uns traficants de terres li van envair el terreny que s'havia comprat amb l'herència del seu pare i va haver d'iniciar un llarg procés judicial. La història va donar lloc a un muntatge teatral que s'anava a veure al Grec 2020 Festival de Barcelona però que es va haber de suspendre a causa de la crisi de la Covid-19.

Com parlar d'una història que és la nostra i no ho és al mateix temps? Com reaccionar davant l'envestida d'una realitat que creiem no només aliena, sinó llunyana? Com parlar d'alguna cosa que va passar per sobre nostre com una piconadora, que ens va colpejar i a més ens va deixar en fallida? Com parlar de les profundes desigualtats i injustícies d'un país llatinoamericà? Com ens expliquem la nostra història?

El apellido comienza conmigo es va realitzar en diversos períodes de laboratori entre Chaska Mori, Luisa Pardo i Gabino Rodríguez a Lima i a Mèxic. Guanyador dels fons d'Iberescena, és una coproducció del Centro Cultural de la Universidad del Pacífico, Lagartijas tirads al sol Sol i Fílmico.

Es va estrenar a l'agost de 2019, al Teatre del Centro Cultural de la Universidad del Pacífico i va participar en la Setmana de Programadors del Festival Sala de Parto, a Lima.

El apellido comienza conmigo es podrà veure a La Badabadoc de el 6 a el 24 de maig de 2021, de dijous a dilluns a les 20hs

Dissabte
15
mai
Des de
12 €
Diumenge
16
mai
Des de
12 €
Dilluns
17
mai
Des de
12 €
Dijous
20
mai
Des de
12 €
Divendres
21
mai
Des de
12 €
No hi ha elements