placeholder

CONCRETE MATTER

LOS DETECTIVES

Comprar
Des de 12 €
DURADA:  75 min
Del 17.03.22 al 27.03.22 | 20:00 h

Noves dramatúrgies

Idea i creació: LOS DETECTIVES

Direcció artística: MARIONA NAUDIN

Interpretació i cocreació: MARINA COLOMINA, MARÍA GARCÍA, MONTSERRAT LORDA, MARIONA NAUDIN, LAIA CABRERA, PEPA MARTÍNEZ, ANTONIA VICENS I PEPA VERA ORTIZ

Assistència de direcció: MÒNICA ALMIRALL

Acompanyament i producció: LA NOCHE DENTRO (HAIZEA ARRIZABALAGA I AIXA GONZÁLEZ)

Disseny de llums: DANIEL MIRACLE

Disseny de so: SARA FONTÁN I EDI POU

Disseny escenogràfic i vestuari: ORIOL CORRAL

Estructures de suport: ANTIC TEATRE / OSIC / LA CALDERA / GRANER

Coproducció: ANTIC TEATRE, DANSA METROPOLITANA

https://www.losdetectives.org/

Concrete Matter ens parla de la realització i de la projecció a través de la relació materno-filial i, com és habitual en Los Detectives, es posa el focus en referents i cossos femenins; en aquest cas, els seus, però també els de les seves mares, amb les quals comparteixen escenari.

El marc conceptual de l’obra està teixit per capes de referents. D’una banda, dones realitzades, com ho són les artistes feministes dels anys setanta Hannah Wilke, Pauline Oliveros i Yvonne Rainer; de l’altra, el text de «Les tres germanes» de Txékhov, que ens parla sobre la impossibilitat de la realització, i que ens ajuda a generar altres capes dramàtiques per dialogar sobre la nostra pròpia frustració. 

Concrete Matter és un joc escènic que qüestiona el teatre com a espai per a la mentida, amb el mecanisme propi de la ficció per «fer creure» l’escena, jugant amb l’expectativa, amb la sensació de pèrdua de les performers, dels personatges que interpreten i del propi públic.

Los Detectives són Mariona Naudin, María García Vera, Marina Colomina i Laia Cabrera. La companyia, formada el 2016 a Barcelona, ​​desenvolupa projectes investigant paral·lelament «allò femení» i les possibilitats de l’escena, qüestionant els límits de totes dues per generar un llenguatge propi a partir de les temàtiques que aborden i els formats proposats. 

Cadascuna prové de camps que van de l’antropologia al cinema, les belles arts o la biologia. Aprofiten els seus interessos per expandir el llenguatge escènic i desbordar-se cap a una mirada més plàstica del cos, nodrida d’un treball de recerca exhaustiu que interpreta referents del camp de les humanitats, fílmics i artístics, i que porta “allò teatral” a un fora de camp personal.

Dijous
17
mar
Venda entrades, pròximament
Des de
12 €
Divendres
18
mar
Venda entrades, pròximament
Des de
12 €
Dissabte
19
mar
Venda entrades, pròximament
Des de
12 €
Diumenge
20
mar
Venda entrades, pròximament
Des de
12 €
Dijous
24
mar
Venda entrades, pròximament
Des de
12 €