placeholder

Estat deSgràcia

Comprar
Del 18.05.22 al 05.06.22

Una esbojarrada faula mitològica postmoderna amb regust existencialista.

Del 18 de maig al 5 de juny a la Sala Baixos 22
De dimecres a dissabtes: 20:30h
Diumenges: 19h

Espectacle en català.

+Info a tantarantana.com

CIA LA PELEONA | Escrit i dirigit per Carla Torres

Una esbojarrada faula mitològica postmoderna amb regust existencialista..

Déu i el diable s’enfronten per enèsima vegada en un intent per dominar la voluntat del Messies, encarnat aquest cop per una jove activista. Són, al capdavall, un parell de vells amics, cansats de repetir la mateixa juguesca segle rere segle, esdevenint sàdics espectadors de la desgràcia del fill de déu, i del seu llinatge d’homes.

El diable sembla estar guanyant la partida, ja que convertit en líder d’una cèl·lula terrorista de tints aconfessionals, ha aconseguit enrolar a la Cris (el Messies), al seu exèrcit i junts han realitzat l’acció més cruenta per erradicar tot vestigi religiós, farts de veure com el poder econòmic utilitzava la fe per controlar i sotmetre al poble. El resultat, una terra devastada i apocalíptica on escassegen els recursos i on la lluita per la supervivència s’acarnissa dia rere dia.

Però Déu amaga una carta. Una darrera i desesperada aposta. Aprofitant la desmotivació de la Cris, que veient la terra assolada dubta haver fet bé, el Totpoderós, convertit en mosca, obrarà un absurd miracle transformant al Messies en vaca i encomanant-li la missió de recuperar la fe de la humanitat i salvar-la de la destrucció. Desorientada i confosa, la Vaca haurà de triar entre mantenir-se fidel als seus principis, o convertir-se en una nova versió del vedell d’or en qui els homes puguin creure per tal de trobar un nou sentit a la vida.

‘Estat DeSgràcia és una gamberrada irreverent que posa al damunt de l’escenari a Déu, el diable i Nietzsche a especular sobre el futur de la humanitat (encapçalada per l’enèsima reencarnació de Crist) en una mena de juguesca en la qual cadascú mirarà de canviar el rumb de la distopia apocalíptica en la qual es troben. Una proposta que juga sense por a “pervertir” aquestes grans icones de la cultura occidental, portant-los al llindar del grotesc, amb la intenció soterrada de provocar la reflexió i l’empoderament del públic assistent. Estat DeSgràcia és, doncs, una catarsi col·lectiva que ens permet riure del despropòsit de les nostres vides i mirar de somiar en una possible sortida a aquest toll de merda i apatia a què han quedat reduïts els nostres dies.’

HORARIS: 
Del 18 de maig al 5 de juny a la Sala Baixos 22
De dimecres a dissabtes 20:30h
Diumenges: 19h

INFORMACIÓ D’INTERÈS:
· És imprescindible l’ús correcte de la mascareta tant a l’entrada i sortida com a dins de la sala. Mantingueu en tot moment la distància de seguretat.
· Recomanem comprar les entrades per internet i minimitzar la compra a taquilla. Preguntes sobre canvis i reubicacions de localitats: consulta les preguntes freqüents.

FITXA ARTÍSTICACompanyia: La Peleona
A
utoria, direcció i so: Carla Torres
Ajudantia de direcció: Núria Bonet, Berta Graells
moviment escènic: Ra
ül Perales
Interpretació: Eu Manzanares, Patrícia Mendoza, Ruth Talavera, Carla Torres, Berta Graells
*del 18/05 al 26/05 Carla Torres interpretarà a Sam i del 27/05 al 05/06 ho farà Berta Graells.

Escenografia: A
nna Tantull
Il·luminació: Quim Algora
Vestuari: Zaida Crespo
Maquillatge: Ana Sabina
Producció executiva: Ruth Talavera
Ajudantia de producció: Clara Rodríguez
Comunicació companyia: Patrícia Mendoza
Fotografies: Nicolas Jódar
Disseny gràfic companyia: Berta Graells
M
anagement:  Magrana escena