placeholder

Holocaust

cicle El Batec del Grec

Finalitzat
DURADA:  60 min
Dimarts 28 de juny | 20:00 h

Text Queralt Riera

Direcció escènica: Queralt Riera

Actors: Júlia Ferré i Enric Pera

EL BATEC DEL GREC és un cicle que vol donar visibilitat a algunes de les propostes guanyadores de la convocatòria de textos i projectes On el teatre batega 2022-2024 i promoure el teatre català contemporani i les noves dramatúrgies. Un projecte en el marc del Grec Festival Barcelona.

Durant cinc setmanes, entre els mesos de juny i juliol, es podran veure en primícia 18 propostes inèdites que permetran a l’espectador conèixer de més a prop aquests espectacles que comencen a bategar i, alhora, acompanyar el procés creatiu de les companyies des del seu inici.El cicle es realitzarà als escenaris dels següents teatres de proximitat: Teatre Akadèmia, Antic Teatre, La Badabadoc, Sala Fènix, Sala Flyhard, El Maldà, El Tantarantana, Teatre Eòlia i Sala Versus Glòries.A més, els espectadors disposaran d’un carnet on acumularan Batecs amb cada lectura i espectacle del cicle al que assisteixin i, si n’aconsegueixen 9, obtindran un abonament d’On el teatre batega per a la temporada 2022-2023.  I podran gaudir, per tant, de descomptes i avantatges als teatres de proximitat.

HOLOCAUST de Queralt Riera

La Lina i l’Eliseu es coneixen a una app de lligar, pel mòbil.

Tenen la seva primera cita, va bé, s’agraden.

Quan acaben de sopar passegen pels carrers de Barcelona.

Es deturen a un portal a petonejar-se.

En aquell moment precís comença un festival de deflagracions, foc i bombes. Trets i corredisses.

La Lina i l’Eliseu es tanquen a un pis que no és casa seva.

Quan comença aquesta obra fa tres dies que hi són tancats.

L’única certesa que tenen és que qui surt al carrer, el maten.

Amb els nervis a flor de pell, es veuen obligats a mirar-se i escoltar-se. A viure un amor i un dolor diferents. Es necessiten, però no es coneixen. Aquesta situació treu el pitjor d’ells, però a la vegada els mostra vulnerables, sensibles, honestos… És per això que a poc a poc, entre ells dos s'anirà creant un lligam cada vegada més intens...

S’agraden, però no es coneixen. Tot el que eren ha quedat condicionat. Han vist morir gent. I si aquesta guerra els extermina a tots? I si es tornen bojos? Haurà valgut la pena no haver tingut fills?

La Lina i l’Eliseu han de conviure amb el buit del silenci de dia i els crits a les nits… Ningú al carrer, tothom tancat a casa.

(Aquesta peça va ser escrita el 2017, i la seva premonició és el nostre talismà per a voler dur-la a escena i fer-la créixer, com pensem que mereix!).

 

Dimarts
28
jun
Obrim portes a les 19:30hs un cop iniciat l'espectacle no es pot accedir al teatre
Des de
3 €
Finalitzat