placeholder

Radionit

Moreno Bernardi amb paraules de Koltès

Finalitzat
DURADA:  65 min
Del 19.02.21 al 28.02.21

Espectacle en castellà

Després de 8 anys de creació, el director italià Moreno Bernardi tanca el projecte K/ pjct amb la versió final de La Nit, i la nova creació, Radionit, ambdues a partir de La nuit juste avant els Forêts de Bernard-Marie Koltès. 

– composició per a dos veus i un cant en tres moviments –

El director i actor italià Moreno Bernardi realitza un homenatge al text “La nit just abans dels boscos” de Bernard-Marie Koltès que, malgrat fer més de 40 anys, no perd ni un bri d’actualitat i continua sent una de les seves obres més representades per la llibertat amb la que el lector la pot llegir.

La composició de Bernardi, com una pluja torrencial de paraules, sona a l’escenari dirigida en viu pel propi director. Un quadre acústic i plàstic que, gràcies a l’espai dissenyat per Jordi Quintana, transforma a Moreno Bernanrdi en el personatge, projectant el missatge de Koltès amb la seva actuació i permetent a l’espectador veure el viatge de la paraula: de poema urbà a pamflet polític, de la confessió més íntima al manifest commovedor.

A Radionit, el personatge de Koltès -que carrega amb el pes de les històries de sota els ponts i dels ulls de les putes, perdut, però tremendament lúcid en la seva recerca de l’altre com a refugi- es manifesta a l’escenari a través de l’actuació de Bernardi, les paraules que retorcen els cossos dels intèrprets i el Cant de l’Alegria, que evoca el malson en què s’ha convertit Europa pels deixats de banda.

Composició i direcció en directe: Moreno Bernardi 
Paraules: Bernard-Marie Koltès (La nit just abans dels boscos
Traducció: Guillem Gefaell i David Menéndez 
Repartiment: Guillem Gefaell, David Menéndez, Moreno Bernardi i Mònica Hernández 
Espai multimèdia: Jordi Soler Quintana 
Vestuari: Josep Abril 
Il·luminació: Lluís Serra 
Fotografia: Sudeep Dwivedi 
Vídeos-promocionals: Bori Mo 
Ajudant de producció: Nil Mas 
Col·labora: Lo Spazio + Moreno Ensemble Project

Divendres
19
feb
Des de
22 €
Finalitzat
Dissabte
20
feb
Des de
22 €
Finalitzat
Diumenge
21
feb
Des de
22 €
Finalitzat
Dimecres
24
feb
Des de
22 €
Finalitzat
Dijous
25
feb
Des de
22 €
Finalitzat
No hi ha elements